Mielenterveysyhdistys Etappi ry
27.4.2021

Etappi liputtaa vahvasti translain uudistamisen puolesta

Mielenterveysyhdistys Etappi ry tukee painavasti Oikeus olla -kansalaisaloitetta, jossa vaaditaan translain päivittämistä. Me Etapissa haluamme olla ruohonjuuritasolla edistämässä yhteiskunnan stigmojen vähenemistä ja näin ollen jokaisen ihmisen edellytyksiä tulla kohdatuksi sellaisena kuin on – vailla ulkoa painettujen leimojen vääristävää filtteriä.

Onpa yksilö sitten mielenterveyskuntoutuja, sukupuoli- tai seksuaalivähemmistön edustaja, maahanmuuttaja, päihdekuntoutuja, etnisen vähemmistön edustaja tai vaikkapa tuoreen vankilasta vapautumisen jälkeen kaidan polun askelmerkkejä opetteleva, on hän joka tapauksessa ja ennen kaikkea ihminen.

Alta voit lukea yhdistyksemme hallituksen puheenjohtaja Elina Vainikaisen kannanoton translain uudistamisen puolesta. Oikeus olla -kansalaisaloitteen nettisivuilla voit tutustua aloitteeseen tarkemmin sekä allekirjoittaa sen (allekirjoittaminen vaatii vahvan tunnistautumisen).

terveisin,

Etapin väki

Etappi Oikeus olla -aloitteen tukijoukkoihin

Mielenterveysyhdistys Etappi ry tukee translain uudistamista vaativaa Oikeus olla -kansalaisaloitetta. Aloitteessa vaaditaan muun muassa mahdollisuutta sukupuolen juridiseen vahvistamiseen 15-vuotiaille nykyisen täysi-ikäisyyden sijaan, lääketieteellisen prosessin erottamista juridisesta sekä lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamista.

”Me Etapissa haluamme edistää ennakkoluuloista ja stigmoista vapaata yhteiskuntaa sekä tukea ihmisten oikeutta olla juuri sellaisia kuin he ovat”, sanoo Etappi ry:n puheenjohtaja Elina Vainikainen.

”Etapille tasa-arvoisuus on tärkeä arvo ja yhdenvertaisuuden lisääminen olennainen tavoite. Oikeus olla -aloitteen tukeminen on meille itsestäänselvyys, ja sen läpimeno eduskunnassa edistäisi myös meidän missiotamme.”

Mty Etappi ry tuottaa asumispalveluja sekä tekee mielenterveystyötä nuorille aikuisille pääkaupunkiseudulla. Sukupuolivähemmistöjen kokema syrjintä, sekä rakenteellinen että kulttuurinen, heikentää myös heidän mielenterveyttään. Tästäkin syystä Etapin oli helppo lähteä lakimuutosta tukemaan, toteaa Vainikainen.

”Kuten sanotaan, kukaan ei ole vapaa ennen kuin kaikki ovat vapaita. Sukupuolivähemmistöjen syrjintä on yhteiskuntamme häpeäpilkku, ja tällä uudistuksella saataisiin vihdoin lainsäädäntöä muutettua ihmisoikeuksia ja yksilön itsemääräämisoikeutta kunnioittavammaksi.”

Tietosuojaseloste
menu-circlecross-circle