Mielenterveysyhdistys Etappi ry

Meistä

Vahvuuksiamme ovat asiakaslähtöinen ja yksilöllinen palvelu, sosiaalisuus sekä kodinomainen ja yhteisöllinen ilmapiiri.

Pienenä toimijana pystymme huomioimaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet palveluissa sekä vastaamaan ketterästi uusiin tarpeisiin.

Mielenterveysyhdistys Etappi ry on perustettu vuonna 2001. Etappi ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, joka tekee mielenterveystyötä sekä tuottaa asumispalveluja nuorille aikuisille pääkaupunkiseudulla.

Etappi ry tarjoaa kodinomaista kuntoutusta ja asumisen palveluja nuorille aikuisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä edistää kohderyhmiensä osallisuutta yhteiskunnassa.

Etapin asumispalveluyksikkö Helsingin Tapaninkylässä.
Etapin asumispalveluyksikkö Helsingin Tapaninkylässä

Etappi ry perusti vuonna 2001 kahdeksanpaikkaisen asumispalveluyksikön nuorille aikuisille alun perin Helsingin Pitäjänmäkeen. Asumispalveluyksikkö muutti vuonna 2020 Tapaninkylään.

Nykyään Etappi tarjoaa myös asumisen tukipalvelua joko asiakkaan omaan tai Etapin kautta vuokrattuun asuntoon. Tämän lisäksi Etappi järjestää vertaistoimintaa, toteuttaa kokemustietoon perustuvaa vaikuttamistoimintaa Koala-ryhmässä sekä tuottaa matalan kynnyksen toimintaa Tsänssi-kahvilassa koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille aikuisille. Etapin vuoden 2020 toimintakertomuksen pääset lukemaan tästä.

Yhdistys edistää mielenterveyttä kehittämällä ja tukemalla rakentavaa ja ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä, hoitoa ja kuntoutusta sekä vapaaehtoista kansalaistoimintaa. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä ja vahvistaa kohderyhmiin kuuluvien henkilöiden osallisuutta yhteiskunnassa.

Etapin ajattelun mukaan on tärkeää satsata nuoriin aikuisiin, jotta jokaisella on mahdollisuus löytää oma polkunsa ja elää mahdollisimman hyvää elämää sairastumisesta huolimatta. Etapissa ajatellaan, että jokaisella on oikeus osallisuuteen ja yhteiskunnan jäsenyyteen.

Jokainen nuori aikuinen on arvokas omana itsenään. Etapissa jokainen saa olla oma itsensä.

Etappi haluaa omalta osaltaan tuoda esiin nuorten aikuisten erityistarpeita ja olla mukana vaikuttamassa ja kehittämässä myönteisemmän, stigmasta vapaan yhteiskunnan rakentumista, mihin erityisesti Koala-ryhmän toiminta tähtää.

Lisäksi Etappi ry ylläpitää Tsänssi-kohtaamispaikkaa, jossa toimii hävikkiruokakahvila. Tsänssissä tarjotaan myös mahdollisuuksia työkokeiluun, harjoitteluun ja vapaa-ajan viettoon. Voit tutustua Koala-ryhmän ja Tsänssin toimintaan tarkemmin Projektit‑sivulla.

Projektit
Tietosuojaseloste
menu-circlecross-circle